26.7.2017Liikennevinkki

Liikenneympyrässä ajaminen on helppoa kuin donitsin syöminen

Liikenneympyrässä ajaminen sujuu turvallisesti, kunhan vain osaa ympyrässä ajamisen perusasiat ja noudattaa liikennesääntöjä. Liikenneturvan uusi animaatio muistuttaa kiertoliittymässä ajamisen periaatteista hauskalla tavalla.

24.7.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Pyöräilyturmassa menehtyy usein iäkäs mies

Eniten pyöräilyturmia tapahtuu risteyksissä tai tien ylityksissä, ilmenee Liikenneturvan tuoreesta selvityksestä. Yksittäisonnettomuuksissa taas on usein mukana alkoholia. Turvallisuutta voitaisiin parantaa risteysjärjestelyjä selkeyttämällä, kertomalla kääntymisaikeista selkeästi ja kulkemalla maltillisella nopeudella teiden ylitystilanteisiin.

18.7.2017Tiedote, Valtakunnallinen

Liikenteessä pelätään rattijuoppoja ja ärsyynnytään ohittelijoista

Liikenneturvan kyselyyn* vastanneet suomalaiset kuljettajat kertovat, että liikenteessä eniten pelkoa aiheuttavat rattijuopot ja vaarallisesti ohittavat. Ärtymystä saavat aikaan eniten ohittelijat ja takapuskurissa roikkuvat. Kolmasosa kuljettajista kertoo ärsyyntyneenä ottavansa joskus tavallista suurempia riskejä.

14.7.2017Uutinen

Tasoristeyksessä juna voittaa aina

Tasoristeysonnettomuuksia tapahtuu eniten kesällä ja useimmiten autoilijalle tutussa tasoristeyksessä. Tänään käynnistyvä kampanja muistuttaa, että tasoristeyksessä juna voittaa aina ja siksi tasoristeyksiin kannattaa suhtautua kunnioituksella.

13.7.2017Tiedote, Joensuu

Ilosaarirockista turvallisesti kotiin – ole #rohkee

Yhtä tärkeää kuin festarielämä ja kesän parhaan viikonlopun viettäminen on myös festareilta turvallisesti kotiutuminen sekä kokemuksista kertominen. Kotimatka Ilosaarirockista kannattaakin suunnitella huolella ja hyvissä ajoin.

13.7.2017Liikennevinkki

Harjoittelusta turvaa koulutielle

Vaikka heinäkuu vielä helliikin, elokuu ja koulujen alku koittavat vajaan kuukauden päästä. Koulujen alku tarkoittaa monelle ekaluokkalaiselle myös koulumatkojen aloittamista. Liikenneturva kannustaakin vanhempia tutustumaan ja harjoittelemaan koulumatkaa yhdessä lapsen kanssa. Koulumatkoilla kannattaa suosia lihasvoimia vanhemman autokyydittelyn sijasta.