Lääkkeet ja päihteet ajoterveyskysymyksenä
Koulutuksessa käsitellään ajoterveyttä ja sen arvioimista erityisesti lääkkeiden ja päihteiden käytön näkökulmasta.
Monilääkitys, lääkevastaisuus, itselääkintä, ajokykyä ylläpitävä lääkitys, päihtyminen – lääkkeet ovat moniulotteinen ajoterveyskysymys. Suomen Liikennelääketieteen yhdistyksen, OYS Ajoterveyspoliklinikan, OTI:n ja Liikenneturvan koulutuksessa torstaina 12.12.2024 käsitellään ajoterveyttä ja sen arvioimista erityisesti lääkkeiden ja päihteiden käytön näkökulmasta. Maksuton koulutus on suunnattu etenkin ajoterveyttä arvioiville terveydenhuollon ammattilaisille.
Kenelle
Suomen Liikennelääketieteen yhdistyksen, Onnettomuustietoinstituutin, OYS Ajoterveyspoliklinikan ja Liikenneturvan yhteinen koulutus on tarkoitettu eritoten ajoterveyttä arvioiville terveydenhuollon ammattilaisille. Myös muut liikenneturvallisuuden parissa työskentelevät ammattilaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen.
Aika, paikka ja ilmoittautuminen
Koulutus järjestetään torstaina 12.12.2024 klo 10–15.30 Oulussa, luentosali Aapistie 7A, OYS kuntoutuksen poliklinikka.
Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä.
Ilmoittaudu tästä Lääkkeet ja päihteet ajoterveyskysymyksenä -koulutus 12.12.2024
Tilaisuus on maksuton.
Ohjelma
10.00 Tilaisuuden avaus, neurokirurgi Mirva Nätynki, OYS aivovamma- ja ajoterveyspoliklinikan vastuulääkäri
10.10 Päihtyneenä liikenteessä
- näkökulmia ruumishuoneelta, FT, oikeuskemian dosentti Pirkko Kriikku, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsingin yliopisto.
- näkökulmia klinikalta,psykiatri, päihdelääkäri Jani Moilanen
11.10 Päihteiden vaikutus kognitioon, neuropsykologi Sari Kukkamaa, OYS Ajoterveyspoliklinikka.
11.40 Kysymyksiä ja keskustelua
12.00 LOUNAS (omakustanteinen)
13.00 Monisairastavuus ja -lääkitys sydänsairaan ajoterveyttä arvioidessa. Lääketieteen tohtori, kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri Hannu Parikka.
13.30 Iäkkään potilaan lääkitys ja ajoterveys. LT, geriatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Petteri Viramo, Oulun yliopisto, väestöterveyden tutkimusyksikkö/geriatria.
14.00 Kysymyksiä ja keskustelua
14.20 TAUKO
14.40 Vaikuttaminen päihtyneenä ajamiseen viestinnän ja koulutuksen keinoin, rikosseuraamusalan kokemusasiantuntija/ kokemusasiantuntija kouluttaja Tepi Salo Laurea ammattikorkeakoulu/freelancer sekä suunnittelija Mia Nyholm, Liikenneturva.
15.15 Loppuyhteenveto – kysymyksiä ja keskustelua
15.30 Tilaisuus päättyy
Erikoistumistunnit voi hyväksyttää liikennelääketieteen erityispätevyyteen. Oman ohjaajan kanssa kannattaa keskustella siitä. Koulutuksesta saa todistuksen.